Reduceret elafgift | Bornholms Energi og Forsyning

Reduceret elafgift

Hvis du har el som primær opvarmningskilde i din helårsbolig, kan du få reduceret elafgiften.
Der er også kommet nye regler for sommerhuse i 2019.

Hvis du bor i en elopvarmet bolig, er din elregning sandsynligvis en del større end andres. Derfor skal du vide, at der gælder en særlig regel for privatkunder, der bruger elvarme som primær opvarmningsform i deres bolig: Hvis din bolig er registreret som elopvarmet i BBR (Bygnings- og Boligregistret) kan du få en lavere elafgift for den del af dit forbrug, der overstiger 4.000 kWh/år.

Fra den 1. januar 2021 er elvarmeafgiften over 4.000 kWh kun 0,08 øre pr. kWh. Hvis du opfylder kravene, kan du dermed spare 111,50 øre pr. kWh (inkl. moms) for det, du bruger mere end 4.000 kWh om året. 

Sommerhuse nye regler 2019

Sommerhuse og ferielejligheder med egen måler, der kun måler pågældende lejlighed/sommerhus kan fra 1.feb. 2019 og fremad, opnå ret til reduktion i elafgiften for det forbrug der overstiger 4000kwh/år, hvis der på BBR dateret 1. feb. 2019 eller tidligere er anført bygningsanvendelseskode 523 eller 510 og opvarmningskilden er elektricitet, elovne, elpaneler eller varmepumpe. Bemærk, at det er anvendelseskoden, der er afgørende, så man skelner ikke mellem privat og erhverv i dette tilfælde.

Sådan ansøger du

  1. Tjek at din boligs primære opvarmningsform er jordvarmeanlæg, luft-til-luft varmepumpe, luft-til-vand varmepumpe eller ganske almindelig elvarme.
  2. Sørg for at din bolig er registreret i kommunens BBR-register som helårsbolig eller sommerhus og med el som primær form for opvarmning.
  3. Download ansøgningsblanketten til registrering af reduceret elafgift og udfyld det.
  4. Send skemaet til din kommune. Din kommune skal bekræfte, at din bolig (gælder både sommerhus og helårsbolig) opfylder kravene for reduceret elafgift, og fra hvilken dato kravene er opfyldt.
  5. Send skemaet retur til os via denne formular, når kommunen har bekræftet det.
  6. Vi registrerer det i vores system, og din næste elregning vil medregne din sænkede elafgift.

 

Vær opmærksom på!

  • Det er dit ansvar som kunde at få registreret din boligs elvarme i BBR-registeret og informere os om det. 
  • Hvis du ændrer opvarmningsform (til f.eks. naturgas eller fjernvarme), efter at du har fået nedsat din elafgift, skal du huske at give os besked. Du er nemlig kun berettiget til den nedsatte elafgift, hvis el er din primære varmekilde. 

 

Er du i tvivl, om du allerede får elvarmereduktion?

Hvis du er tvivl, om du allerede får reduktionen, kan du altid tjekke din elregning, hvor det vil fremgå. Modtager du i forvejen el-reduktionen, vil du automatisk få den sats, som staten sætter - også hvis den stiger. Du behøver derfor ikke at tilmelde dig igen.