Reduceret elafgift

Hvis du har el som primær opvarmningskilde i din helårsbolig, kan du få reduceret elafgiften.

Hvis du bor i en elopvarmet bolig, er din elregning sandsynligvis en del større end andres. Derfor skal du vide, at der gælder en særlig regel for privatkunder, der bruger elvarme som primær opvarmningsform i deres bolig: Hvis din bolig er registreret som elopvarmet i BBR (Bygnings- og Boligregistret) kan du få en lavere elafgift for den del af dit forbrug, der overstiger 4.000 kWh/år.

Fra den 1. maj 2018 bliver din el-afgift beregnet efter følgende satser, hvis du er berettiget til nedsættelse:

  • Forbrug op til 4.000 kWh/år- 91,40 øre ex moms
  • Forbrug over 4.000 kWh/år- 25,70 øre ex moms 

Læs mere på SKATs hjemmeside 

Sådan ansøger du

  1. Tjek at din boligs primære opvarmningsform er jordvarmeanlæg, luft-til-luft varmepumpe, luft-til-vand varmepumpe eller ganske almindelig elvarme.
  2. Sørg for at din bolig er registreret i kommunens BBR-register som helårsbolig og med el som primær form for opvarmning.
  3. Download ansøgningsblanketten til registrering af reduceret elafgift og udfyld det.
  4. Send skemaet til din kommune. Din kommune skal bekræfte, at din bolig opfylder kravene for reduceret elafgift, og fra hvilken dato kravene er opfyldt.
  5. Send skemaet retur til os via denne formular, når kommunen har bekræftet det.
  6. Vi registrerer det i vores system, og din næste elregning vil medregne din sænkede elafgift.

 

Vær opmærksom på!

  • Det er dit ansvar som kunde at få registreret din boligs elvarme i BBR-registeret og informere os om det. 
  • Hvis du ændrer opvarmningsform (til f.eks. naturgas eller fjernvarme), efter at du har fået nedsat din elafgift, skal du huske at give os besked. Du er nemlig kun berettiget til den nedsatte elafgift, hvis el er din primære varmekilde. 

 

Er du i tvivl, om du allerede får elvarmereduktion?

Hvis du er tvivl, om du allerede får reduktionen, kan du altid tjekke din elregning, hvor det vil fremgå. Modtager du i forvejen el-reduktionen, vil du automatisk få den sats, som staten sætter - også hvis den stiger. Du behøver derfor ikke at tilmelde dig igen.