BEOF har ansat ny administrerende direktør | Bornholms Energi og Forsyning

BEOF har ansat ny administrerende direktør

Den 1. januar 2021 tiltræder 45-årige Claus M. Andersen som ny administrerende direktør i BEOF. Han bringer en betydelig erfaring med sig til Bornholm.

Claus M. Andersen kommer fra en stilling som divisionsdirektør for infrastruktur i Sweco Danmark, hvor han også har været medlem af landeledelsen. Sweco er Europas største virksomhed inden for ingeniør- og arkitektrådgivning, og i Sweco Danmark har Claus M. Andersen haft ansvar for rådgivnings- og anlægsprojekter inden for forretningsområderne havne, geoteknik, veje, broer og tunneler samt jernbane. Områder han har drevet og varetaget sammen med en organisation på 200 medarbejdere. Derudover har Claus M. Andersen været ansvarlig for en Asset Management-funktion på 100 medarbejdere fordelt på de nordiske lande og Tyskland.

Claus M. Andersen har en uddannelsesmæssig baggrund som civilingeniør fra DTU og har i 2019 afsluttet en MBA fra Copenhagen Business School.

- Ansættelsesudvalget har fået et rigtig godt indtryk af Claus i forbindelse med vores samtaler, og vi er overbeviste om, at han er det rigtige match for Bornholms Energi & Forsyning og dermed den rette afløser for Rasmus Sielemann Christensen, siger Lars Goldschmidt.

- Jeg glæder mig meget til at starte hos BEOF og lære både forretningen, kunderne og alle medarbejderne at kende, udtaler Claus M. Andersen

Flytter familien til Bornholm
Claus M. Andersen bor i øjeblikket i Kolding sammen med sin familie, der også består af hans hustru og deres datter på 19 år.

- Jeg og min familie bosætter os på Bornholm; i første omgang er det dog kun mig, der flytter til øen, men min familie støder til, når min datter bliver student til næste sommer, udtaler Claus M. Andersen. 

Ifølge bestyrelsesformand Lars Goldschmidt er man ved at lægge en plan for overdragelse af ansvar og opgaver fra den tidligere direktør til den nye. Det er planen, dette vil ske i løbet af november og starten af december.

Den fratrædende direktør har sidste arbejdsdag den 11. december og vil derefter afholde tilgodehavende ferie resten af december oplyser Lars Goldschmidt.

28-10-2020