BEOF udlægger 97.000 kvadratmeter til øget biodiversitet | Bornholms Energi og Forsyning

BEOF udlægger 97.000 kvadratmeter til øget biodiversitet

Pressemeddelelse
7 maj 2021

Biodiversitet handler om mangfoldigheden i naturen og dækker alt lige fra fisken i havet og blomsten i vejkanten til fugle og insekter i skovene. Og menneskers aktiviteter har betydning for biodiversiteten, fx når vi dyrker landbrug og skovbrug, og når byer udvikles med ny infrastruktur og industri.

- Udlægningen af arealerne, som i øvrigt er spredt over hele Bornholm, går hånd i hånd med BEOFs mål om at bidrage til et aktivt bæredygtigt samfund, og vi ser det som en naturlig del af vores samfundsansvar. Mere natur er helt simpelt noget, der kommer os alle sammen til gode, forklarer Claus M. Andersen, direktør i BEOF, og fortsætter:

- Vi er glade for samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening, og vi har fået stor hjælp fra deres lokalforening, DN Bornholm, hvor Michael Stoltze, som lokal ekspert, kommer til at hjælpe os med at identificere de tiltag, der har den mest positive effekt på biodiversiteten.

BEOF slår et vigtigt slag for biodiversitet

Hos DN Bornholm er der ros til BEOF. De ca. 10 hektar, som BEOF lægger ud til formålet, betragtes som et vigtigt skridt i den rigtige retning, når det gælder øget biodiversitet.

- Vi sætter stor pris på, at BEOF involverede os i at find de konkrete tiltag og handlinger, der kan fremme biodiversiteten. Og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med BEOF, når vi i løbet af det kommende år skal være med til at iværksætte tiltagene på de enkelte lokationer, fortæller Michael Stoltze fra DN Bornholm.

Bornholm bliver førende

BEOF er den første partner på Bornholm, som aktivt går ind i arbejdet med øget biodiversitet, og som samtidig bliver én af de største partnere på landsplan.

- Det er et stærkt signal, at man på Bornholm viser så stort et initiativ, og vi håber, at det kan tjene som det gode eksempel for flere andre virksomheder - både på Bornholm og i resten af Danmark. DN hjælper gerne alle, der henvender sig, siger Michael Stoltze.

Hos BEOF vil de midler, der i dag anvendes til vedligeholde arealerne, i stedet blive investeret i øget biodiversitet.

- Det er fantastisk at kunne gøre noget godt for naturen på en fornuftig økonomisk måde, så vi håber, at vores case kan inspirere andre, der sidder med lignende tanker, slutter Claus M. Andersen.

Der vil blive sat skilte op på de steder, hvor arbejdet går i gang, hvilket er en del af aftalen med Danmarks Naturfredningsforening.

For yderligere oplysninger,

kontakt:Claus M. Andersen, adm. direktør BEOF: Telefon 27231533

Michael Stoltze, Danmarks Naturfredningsforening, 61220391

Klaus Vesløv, Kommunikationschef BEOF, 20201512

07-05-2021