Husk at sommerlukke for fjernvarmen | Bornholms Energi og Forsyning

Husk at sommerlukke for fjernvarmen

Du kan spare 3-5% på varmeregningen ved at sommerlukke for fjernvarmen. Samtidig gør du noget godt for miljøet.

De fleste af os skruer ned for termostaten på radiatoren, når den danske sommer banker på. Men der er faktisk penge at hente ved også at sommerlukke dit fjernvarmeanlæg.

Spar penge og nedsæt CO2-udledningen

Som almindelig parcelhusfamilie kan du spare op mod 1.000 kroner om året på varmeregningen ved at sommerlukke dit varmeanlæg.

Hvis du og alle andre fjernvarmebrugere går i kælderen og sommerlukker, vil det samtidig kunne give massive besparelser på vores samlede CO2-regnskab. For hver gang en du som parcelhusfamilie drejer på sommerventilen, sparer du typisk 3-5% på hele familiens energiforbrug til opvarmning og mindsker dermed deres CO2-udledning med 100 kg.

Sådan sommerlukker du for fjernvarmen

Det tager kun 5 minutter at sommerlukke for fjernvarmen, for alt du behøver at gøre er at dreje sommerventilen og slukke for cirkulationspumpen.

Se en video om hvordan du sommerlukker her

Hvis du glemmer at sommerlukke for fjernvarmen

Hvis du glemmer at lukke for fjernvarmeanlægget, giver det dårligere afkøling, da varmen løber rundt i rørsystemet uden at blive brugt. Det giver både en større belastning af rørene og højere varmetab. Hvis du lukker dit anlæg uden for fyringssæsonen, vil det derfor give store besparelser på CO2-udledning, energiproduktion og vedligeholdelse.

 

𝑂𝐵𝑆. 𝐻𝑣𝑖𝑠 𝑑𝑖𝑛 𝑓𝑗𝑒𝑟𝑛𝑣𝑎𝑟𝑚𝑒𝑢𝑛𝑖𝑡 𝑒𝑟 𝑓𝑟𝑎 2014 𝑒𝑙𝑙𝑒𝑟 𝑑𝑒𝑟𝑒𝑓𝑡𝑒𝑟, 𝑠𝑎̊ 𝑏𝑒ℎø𝑣𝑒𝑟 𝑑𝑢 𝑖𝑘𝑘𝑒 𝑎𝑡 𝑙𝑢𝑘𝑘𝑒 𝑚𝑎𝑛𝑢𝑒𝑙𝑡.

15-05-2020