Energi Udvikling Bornholm

Stort energi-samarbejde skal sikre, at Bornholm bliver CO2-neutral i 2025.

Alle forsyningsselskaberne på Bornholm deltager i Energi Udvikling Bornholm. Foreningens mindset er, at gode og smarte beslutninger kræver viden - og at gode og smarte beslutninger giver bedre resultater. Målsætningen er at accellerere samarbejdet mellem energi-aktørerne på Bornholm - og samle alle kompetencer og videnressourcer i et forum.

Samarbejdet skal finde svar på, hvordan Bornholm får truffet de rigtige beslutninger og foretaget de rigtige investeringer i den rigtige rækkefølge, samtidig med at vi når målsætningen om, at Bornholm skal være CO2-neutralt samfund i 2025.

Energi Udvikling Bornholm har gennem projektet 'Demonstration af strategisk energiplanlægning på Bornholm som afgrænset ø-samfund' udviklet en ny energistrategi for Bornholm.

Energistrategien er baseret på en unik, lokalt udviklet simuleringsmodel, der i detaljer har kortlagt energiforbruget på Bornholm. Modellen kan skabe forskellige scenarier, der kan danne grundlag for, at der bliver truffet de rigtige energipolitiske beslutninger på den lange bane. Den bornholmsk-baserede virksomhed Logics ApS er også med og står for database-, programmerings- og modelleringsarbejdet på den bornholmske simuleringsmodel.

Foreningen Energi Udvikling Bornholm (EUB) består af BOFA, Bornholms Energi & Forsyning, Business Center Bornholm og Rønne Vand og Varme A/S. Desuden deltager det bornholmske trafikselskab BAT sammen med Bornholms Regionskommunes centre for teknik og miljø og for erhverv, uddannelse og beskæftigelse.