Forkæl din radiatorer med bornholmsk fjernvarme
10 gange om året sender vi en aconto-regning baseret på dit varmeforbrug de foregående år. Hvert år ved årsskiftet fjernaflæser vi din måler og opgør dit faktiske forbrug. Har du brugt mere end forventet, betaler du det ekstra – har du brugt mindre, bliver det modregnet på næste aconto-regning. Opgørelsen over årets forbrug modtager du som udgangspunkt i januar måned.
Vores fjernvarme er grøn. I 2022 var andelen af vedvarende energi på vores fire værker mellem 99,98 og 99,99 procent: Halm, flis og biogas.
Det betyder et meget lavt CO2-udslip. CO2-udslippet for vores fire fjernvarmeværker lå i 2022 mellem 2,0 og 4,5 kg CO2 pr. gigajoule. Til sammenligning udleder en individuel luft til vand varmepumpe 40 kg CO2 pr. gigajoule.
Fjernvarmedeklarationer 2023
Alle vores fjernvarmedeklarationer er grønne. Det betyder, at vi producerer varme med et minimalt udslip af CO2. Du kan downloade alle fjernvarmedeklarationerne her.
Fjernvarmdeklaration
Hasle
Fjernvarmdeklaration
Nexø
Fjernvarmdeklaration
Østerlars, Østermarie
og Gudhjem
Fjernvarmdeklaration
Aakirkeby og Lobbæk
Med klimaaftale af 22. juni 2020 besluttede Folketinget, at fjernvarmeselskaber skal offentliggøre oplysninger om energiforbrug, drivhusgasemissioner og grønne omstillingsplaner.
Målet var blandt andet
- at øge din opmærksomhed om din fjernvarmeforsyning
- at sammenligne din fjernvarme med andre opvarmningsformer
- at give dig indsigt i, hvilke planer dit fjernvarmeselskab har planer om at udbygge og optimere fjernvarmen.
Grønne omstillingsplaner 2024
Bornholms Energi & Forsyning har ikke aktuelle planer om at udbygge fjernvarmenettet.
Vi driver forskellige udviklingsprojekter, hvor vi forsøger at optimere fjernvarmen. Vi effektiviserer og optimerer i Listed, Svaneke og Årsdale. Vi tester sektorkobling (el fra sol/vind til varme) i Østerlars. I Rønne har vi kickstartet et 100 mio. kr. projekt, som vil kunne lagre store mængder af energi.
Mange spørger sig selv om vi ikke bare lægger landet Bornholm øde igen, når vi nu skal bruge flis til at holde varmen. Flis er affald. Fra træfældning og træproduktion. Vores flis er endvidere 99 procent bæredygtigt certificeret - og 86 procent af vores biomasse (halm og flis) er lokalt produceret.
Bornholms Energi & Forsyning eller VVS-firmaerne kan hjælpe dig med at få energitilskud.
1. Før vi graver
Før vi begynder gravearbejdet, kontakter vi dig for at aftale et opstartsbesøg, hvor én af vores medarbejdere kommer forbi.
Under besøget laver vi en skitse over, hvor på grunden der skal graves, og hvor stikket skal ind i huset. Vi aftaler også, hvor det nye fjernvarmeanlæg skal monteres.
I huse med kælder føres stikket normalt ind dér. Hvis du ikke har en kælder, stilles der normalt et indføringsskab op ad husets ydermur.
Du kan få fjernet fyr og olietank som en del af standardprisen. Der ydes ikke betaling for olierester.
2. skridt: Mens vi graver
Vi graver en rende helt ind til dit hus for at føre en stikledning derhen. Vi rydder selvfølgelig op efter gravearbejdet ved at dække renden og lægge fliser på plads eller så nyt græs.
Vi gør vores bedste for at genere mindst muligt under gravearbejdet, men der må forventes lidt gener fra støv og støj.
Hvis du har bestilt arbejder, der kræver adgang for køretøjer, skal du give os besked i god tid, så vi har mulighed for at tage højde for det i planlægningen.
3. skridt: Efter vi har gravet
Når vi har gravet ledningen ned er vi klar til at starte konverteringen til fjernvarme.
VVS-installatøren vil kontakte dig for at aftale, hvornår vi skal slutte din ejendom til. Selve installationen tager normalt kun én dag. Du vil ikke have varme og varmt vand, mens installationen udføres.
Efterfølgende kommer vi forbi og giver instruktion i måler og fjernvarme unit. Du har nu miljørigtig varme i haner og radiatorer.
Vi byder dig varmt velkommen som kunde hos Bornholms Varme A/S.
Her kan du finde 'gamle' takstblade med takster, gebyrer og tilslutningspriser.